Mogelijke aanslag in gevangenis Arnhem verijdeld - GelreNieuws.nl

Mogelijke aanslag in gevangenis Arnhem verijdeld

Geplaatst op 18 december 2019, om 22:59 uur

ARNHEM – Speciale eenheden van politie, justitie en het gevangeniswezen hebben woensdagavond een grootscheepse zoekactie in de gevangenis aan de Ir. Molsweg in Arnhem. Volgens De Telegraaf is dat om de liquidatie van een gedetineerde te voorkomen.

De moordaanslag zou worden uitgevoerd vanwege een ruzie binnen het criminele milieu. De politie meldt dat het gaat om een controle. ‘De gezamenlijke actie was vooral gericht op de mogelijke aanwezigheid van contrabande bij gedetineerden.’.

Onder contrabande wordt verstaan; goederen die gedetineerden niet in hun cel mogen hebben zoals: mobieltjes, drugs, wapens etc. Justitie wil met dit soort controles deze goederen binnen de PI uit de roulatie nemen. De politie sloot aan bij de actie om Justitie met specifieke middelen (bijvoorbeeld drugshonden) te ondersteunen en om mogelijk strafrechtelijke vervolgstappen te kunnen zetten wanneer er daadwerkelijk (grotere hoeveelheden) drugs of wapens worden aangetroffen.

Dergelijke acties zijn niet uitzonderlijk. In de penitentiaire inrichtingen in Grave en Zutphen vonden onlangs ook integrale controles van Justitie en Politie plaats.

Aan de controle in Arnhem namen ongeveer 150 medewerkers van politie, justitie PI en DJI deel. Over de resultaten worden geen verdere mededelingen gedaan.

Zeldzame situatie
Bij de inspecties werden ook speurhonden in gezet. Grootschalige zoekacties komen vaker voor, maar zelden vanwege aanwijzingen dat gevangenen elkaar willen vermoorden. Justitie wilde vanavond geen nadere mededelingen doen over de resultaten van de zoekactie.