Negen aanhoudingen na Mega Piraten Festijn in Arnhem - GelreNieuws        

Negen aanhoudingen na Mega Piraten Festijn in Arnhem

Geplaatst op 8 december 2019, om 03:54 uur

ARNHEM – Na afloop van het Mega Piratenfestijn bij het Gelredome in Arnhem zijn zaterdagavond en nacht zeker negen aanhoudingen verricht, aldus de politiewoordvoerder. De aanhoudingen vonden plaats bij zowel het GelreDome, Centraal Station als de binnenstad.

Om 3.30 uur stond het aantal aanhouding op zeker zes personen voor onder andere beledigingen en orde verstoren, zo liet een agent ter plekke weten. De woordvoerder van de politie gaf de volgende ochtend aan dat er negen mensen zijn aangehouden.

Bij het centraal station had een jongeman een betaalautomaat vernielt van de Burger King. Een oplettende burger sprak het personeel van veiligheid en service van de NS aan. Zij konden de verdachte vervolgens staande houden en overdragen aan de politie. Ook werd er nog een persoon even later aangehouden op het station vanwege het uitschelden van agenten met ‘vervelende ziektes’, aldus de politie op Instagram.

Bij het GelreDome werd een man aangehouden nadat hij onder andere een agent duwde. Ze moesten hem op de grond leggen om de situatie onder controle te krijgen.

In totaal werden werden er vier mensen aangehouden voor beledigen van agenten. Daarnaast werd er een man aangehouden die dreigde met een mes, iemand voor vernielingen op het station, twee personen voor openbare dronkenschap en iemand werd aangehouden voor een mishandeling. De verdachten zijn allen tussen de 20 en 40 jaar oud.

foto’s: Melvin & Roland Heitink / Persbureau Heitink