Vele autobranden in Gelderland - GelreNieuws.nl

Vele autobranden in Gelderland

Geplaatst op 31 december 2019, om 04:25 uur

ARNHEM/EDE/CULEMBORG/NIJMEGEN – In Gelderland hebben maandag aan het einde van avond en in de nacht van maandag op dinsdag diverse auto’s in de brand gestaan. In alle gevallen wordt brandstichting niet uitgesloten of is er sprake van brandstichting.

Rond 23.10 uur was het raak op de Thorbeckestraat vlakbij de kruising met de Middelcoopstraat in Culemborg. Bij aankomst stond de voorzijde van een Volkswagen volledig in brand. De politie besloot om de auto direct te laten afslepen, omdat er teveel risico was dat er vuurwerk in de auto kan worden gegooid.

De brand op de Kranenburg in de wijk Veldhuizen in Ede werd even voor 2.00 uur ontdekt. Het vuur was al op tijd ontdekt en daardoor snel geblust. De politie sluit opnieuw brandstichting niet uit en start een onderzoek. Ook werd er gekeken of er een verband is met de eerste autobrand een nacht daarvoor.

In Nijmegen werd de brand rond 03.00 uur ontdekt op de Koninginnelaan. Er stond een Mercedes volledig aan de voorzijde in brand. De oorzaak is mogelijk brandstichting.

Rond 3.10 uur werd de brand ontdekt in Arnhem. Het was raak in de wijk Presikhaaf, waar het in de nacht van vrijdag op zaterdag ook al raak was. Ditmaal was het op de Rhederoordlaan. Een voorzijde van verlengde Caddy stond volledig in de brand. Een naastgeparkeerde auto raakte ook beschadigd aan de achterkant.

Foto’s uit Culemborg: Marco van Deick/Persbureau Heitink

foto’s uit Ede: Roland Heitink/Persbureau Heitink

Foto’s lopen door onder de advertentie

Foto’s uit Nijmegen: Fernando Bot/Persbureau Heitink

Foto’s uit Arnhem: Roland Heitink/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com