Verdachten aangehouden voor witwassen van 1 miljoen euro - GelreNieuws.nl

Verdachten aangehouden voor witwassen van 1 miljoen euro

Geplaatst op 12 december 2019, om 13:00 uur

ARNHEM – In een onderzoek naar witwassen van grote sommen crimineel geld zijn vandaag, donderdag 12 december, zes verdachten aangehouden in Deventer en Arnhem. De politie kwam de verdachten op het spoor na een ongeval in 2018. De hoofdverdachte had toen geen verklaring voor een grote som geld in zijn auto.

tekst gaat verder onder advertentie

Bij het ongeval op de A15 ontdekte de politie bijna 10.000 euro aan contant geld in de auto van de 20-jarige hoofdverdachte uit Arnhem. Financieel experts van de Dienst Regionale Recherche onderzochten de bankrekening van de verdachte, net als de rekening van een kapperszaak in Arnhem die door de verdachte werd geëxploiteerd. Al snel ontstond het beeld dat de rekeningen werden gebruikt om grote sommen geld weg te sluizen.

1 miljoen euro
In juni 2019 zijn doorzoekingen gedaan in de woning en de kapperszaak van de verdachte. Naast tientallen wikkels coke vond de politie verschillende bankpasjes. Waarschijnlijk zijn de bankpasjes van zogenoemde geldezels. Dat is een witwastactiek waarbij bankrekeningen van anderen dan de hoofdverdachte gebruikt worden om criminele geldstromen te verhullen met als doel uit het zicht te blijven van opsporingsdiensten. De uiteindelijke omvang van de vermoedelijke criminele geldstromen bedroeg bijna 1 miljoen euro.

Geldzezels aangehouden
Vijf van deze ‘geldezels’ zijn donderdagmorgen aangehouden. Het gaat om mannen van 19 en 20 jaar uit Arnhem en vier mannen uit Deventer (18, 20, 21, 34 jaar). De hoofdverdachte wordt verdacht van witwassen van grote sommen crimineel geld, de andere verdachten van schuldwitwassen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com