Grote actie bij bedrijventerrein ’t Broek, pand gesloten - GelreNieuws.nl

Grote actie bij bedrijventerrein ’t Broek, pand gesloten

Geplaatst op 22 januari 2020, om 13:23 uur

ARNHEM – Burgemeester Ahmed Marcouch heeft dinsdagavond per direct een pand gesloten op bedrijventerrein ’t Broek na de vondst van een forse hennepkwekerij. Het Arnhemse Interventieteam vond de kwekerij gisteren tijdens een tweede actie op het bedrijventerrein.

Dat meldt de Gemeente. Ook constateerde het team dat er op ’t Broek mogelijk sprake is van illegale bewoning, zwartwerken en enkele milieu-overtredingen.

Burgemeester Marcouch: ‘Op onze Arnhemse bedrijventerreinen is geen plek voor criminaliteit en misdaad. De georganiseerde criminaliteit met fout geld, intimidaties, chantage en bedreigingen, probeert zich te mengen in de bovenwereld. Dat is gevaarlijk en ondermijnt een eerlijke samenleving. Eerlijke ondernemers moeten veilig kunnen ondernemen. Daarom voert ons Interventieteam deze acties uit om activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen een voet dwars te zetten.

Forse hennepkwekerij
Het Interventieteam onderzocht meerdere locaties op het bedrijventerrein. In één van de panden was het flink raak. In het bedrijfspand werden in twee aparte ruimtes meer dan 1000 hennepplanten aangetroffen. Deze kwekerij is compleet met alle voorzieningen dezelfde avond nog geruimd en de burgemeester heeft het pand gesloten. Een man van 30 jaar is als verdachte aangehouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid. De stroom bleek te zijn afgetapt. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Deze gevaarlijke situatie is weer in oorspronkelijk staat hersteld.

Andere overtredingen
Naar aanleiding van de actie van gisteren onderzoekt het Interventieteam ook vier mogelijke gevallen van zwartwerken en meerdere milieu-overtredingen. Bij een bedrijf is mogelijk sprake van illegale bewoning en bij een ander bedrijf wordt nog onderzocht of de afdracht van accijns wel juist is. Ook is bij een bedrijf is apparatuur in beslag genomen vanwege een openstaande belastingschuld van meer dan 20.000 euro. Verschillende bedrijven zijn erop gewezen dat zij auto’s op het eigen terrein moeten plaatsen en niet op de openbare weg.

Burgemeester Ahmed Marcouch: ‘Tijdens de acties zien we veel bedrijven die goed willen en goed doen. De rotte appels halen we eruit. Door deze acties uit te voeren met de verschillende partners, zijn we zichtbaar én vergroten we onze slagkracht, waardoor we een vuist kunnen maken tegen misdaad en criminaliteit.’

Weet of ziet u iets?
Het is belangrijk dat inwoners en ondernemers oren en ogen open houden. Weet of ziet u iets, neem dan contact op met de politie (0900-8844). Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

foto’s: Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink