Jongens (12 en 13) fatale flatbrand Arnhem uit de cel

Geplaatst op 3 januari 2020, om 13:33 uur

ARNHEM – De twee jongens van 12 en 13 jaar oud die werden aangehouden voor de flatbrand in Arnhem op oudjaarsnacht, Ddat laat de rechtbank Gelderland weten. Ook laten ze weten dat is er voldoende bewijs voor betrokkenheid van de jongens.

Bij de brand kwamen een man van 39 en zijn zoontje van 4 jaar oud om het leven. “De rechter-commissaris beslist op grond van de persoonlijke omstandigheden van de jongens, ondanks de maatschappelijke onrust (de geschokte rechtsorde), dat de voorlopige hechtenis geschorst moet worden”, schrijft de rechtbank Gelderland op Twitter. De jongens komen vrij, maar ze moeten zich wel aan een aantal voorwaarden houden en hier is de jeugdreclassering bij betrokken.

De jongens werden aangehouden voor betrokkenheid bij brandstichting, met dood als gevolg. Ze zouden met vuurwerk een bank in de brand hebben gezet voor het portiek van de flat. Vader en zoon stonden met de moeder en dochter van het gezin in de lift, toen de brand uitbrak. Ze ademden veel rook in. De moeder en dochter zijn buiten levensgevaar.

foto’s: Melvin/Persbureau Heitink