‘Verdachten PI Zutphen dumpten kleding in Rheden’

Geplaatst op 20 januari 2020, om 17:32 uur

ZUTPHEN/RHEDEN – Hulpdiensten hebben zondag aan het einde van de ochtend meerdere kleding stukken uit de kanovijver langs de IJsselsingel in Rheden gehaald. Vermoedelijk zijn deze stukken van de Franse verdachten van de verijdelde ontsnappingspoging uit de PI Zutphen.

Dat meldt een bron aan GelreNieuws.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Omstreeks 11.30 uur werd brandweer gealarmeerd. Ter plaatse bleken meerdere kledingstukken in het water te liggen. De brandweer heeft deze stukken uit het water gehaald en in onderzoekszakken van de politie gedaan. Ook heeft de politie twee auto’s in beslag genomen waarvan één met een Frans kenteken.

Vier Franse verdachte hebben zondag Omar L. geprobeerd te bevrijden uit de PI in Zutphen. Dit lukte niet waarna het viertal gevlucht is. Vermoedelijk zijn ze op de terugweg langs Rheden gekomen en hebben daar spullen en kleding gedumpt. Dit aldus een betrouwbare bron aan GelreNieuws.

De politie heeft in de omgeving gezocht en onderzoek gedaan met een drone. Politiewoordvoerder Ruud Visser laat desgevraagd weten dat de recherche nog druk bezig is met onderzoek, maar nog niks kan vertellen over specifiek dit incident.

Foto: Martin Heitink/Persbureau-Heitink