Buren voorkomen grotere woningbrand in Arnhem na horen rookmelder

Geplaatst op 22 februari 2020, om 21:24 uur

ARNHEM – Aan de Graslaan in Arnhem heeft zaterdagavond een klein brandje gewoed in een woning op de tweede verdieping van een appartementencomplex. De brandweer forceerde een deur om binnen te komen.

De brandweer werd rond 20:35 uur gealarmeerd. Een brandalarm in de woning ging af, waarvan de bewoners niet thuis waren. De buurt hoorde dit alarmsignaal en belde direct 112. De brandweer kon de woning vanuit waar het alarm afging lokaliseren en zij hebben de deur met een bonk open geramd. Direct kwam er rook uit de woning en heeft de brandweer een verkenning in de woning gedaan, waarna zij de oorzaak al snel zagen; een smeulende stekkerblok. De brandweer heeft het stekkerblok uit het stopcontact gehaald en naar buiten gehaald, waardoor de brand uit was.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Grote brand voorkomen
‘Mocht de buurt het brandalarm niet tijdig doorgehad hebben of niets met de alarmsignalen gedaan hebben, was er waarschijnlijk een uur later een forse uitslaande woningbrand geweest’, zo liet de brandweer ter plekke weten. ‘Nu kon de beginnende woningbrand tijdig in de kiem gesmoord worden en is hiermee heel veel ellende voorkomen.’

Na het ventileren van de woning werd deze weer vrijgegeven. De bewoners waren niet thuis en er is dus niemand gewond geraakt.

foto’s: Persbureau Heitink