Dode bij gevangenis in Arnhem-Zuid is geen misdrijf

Geplaatst op 22 februari 2020, om 15:45 uur

ARNHEM – De dode die bij de Penitentiaire Inrichting in Arnhem Zuid gevallen was, ook wel bekend als de Blue Band Bajes, is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dit meldt de politie zaterdag.

ZIE OOK: Dode gevallen in gevangenis Arnhem

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vrijdagavond rond 21:30 uur werd er alarm geslagen vanuit de gevangenis aan de Ir. Molsweg in Arnhem. Hulpdiensten werden grootschalig opgeroepen, waaronder twee ambulances, politiewagens en een traumahelikopter. Echter mocht de hulp niet meer baten en overleed een gedetineerde ter plekke. De politie startte hierop een groot onderzoek, waaruit bleek dat het slachtoffer niet door een misdrijf om het leven kwam.

Suïcide
Volgens dagblad De Gelderlander betrof het een dood door middel van suïcide. Hiervan wordt melding gedaan bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), zegt een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI ) zaterdagochtend. Daarnaast doet de gevangenis ook een intern onderzoek, waarbij ook wordt gekeken naar handelen van eigen personeel. De nabestaanden zijn zo snel mogelijk ingelicht.

Ook over de identiteit van de gedetineerde worden geen uitspraak gedaan.

Heeft u hulp nodig of heeft u gedachten over zelfdoding? Bel dan met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) of kijk op 113.nl.