Fotoserie: Oefening op ‘brandend hotelschip’ in Arnhem - GelreNieuws.nl

Fotoserie: Oefening op ‘brandend hotelschip’ in Arnhem

Geplaatst op 16 februari 2020, om 16:19 uur

ARNHEM – Gelukkig ging het om een flinke oefening op een van de hotelschepen van rederij Select Voyage uit Arnhem. De afgelopen week lagen er twee hotelschepen aangemeerd aan de Rijnkade in Arnhem voor het jaarlijkse winter onderhoud.

Een perfecte aangelegenheid om het personeel op de schepen te trainen en te laten oefenen met verschillende incidenten die plaats kunnen hebben op een schip.

SCENARIO
Op het schip was rookontwikkeling waargenomen in de wasserij waarna door de kapitein besloten werd tot een spoedaanleg aan de kade, door het ademluchtteam werd een verkenning gedaan en hierop werd de brandweer van Arnhem ingeschakeld. Vanwege het feit dat het om een schip ging werd ook de blusboot vanuit Nijmegen ter plaatse gevraagd.

Bij de verkenning bleek dat er personeel en gasten vermist waren welke na een zoektocht door BHV en brandweer in veiligheid gebracht konden worden, al de vermisten zijn gevonden en de brand werd geblust.

Volgens de rederij, het opleidingsinstituut en de brandweer was het een geslaagde oefening welke door elke partij als waardevol werd gezien.

fotoserie: Jean-Marc Regelink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com