Man stak 40 keer met schroevendraaier in op ex - GelreNieuws        

Man stak 40 keer met schroevendraaier in op ex

Geplaatst op 12 februari 2020, om 15:52 uur

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 42-jarige man uit Mook een gevangenisstraf van veertien jaar geëist. Hij wordt verdacht van een poging tot moord op zijn ex-vriendin, haar moeder en haar stiefvader. De man viel de slachtoffers aan met een schroevendraaier en stak daarbij in totaal zo’n veertig keer.

Zowel het OM als de man is in hoger beroep gegaan tegen de gevangenisstraf van 9 jaar die de rechtbank van Arnhem op 21 december 2018 had opgelegd.

De verdachte heeft volgens het OM zijn ex-partner tien keer gestoken, onder meer in de hals en op haar hoofd. Haar (stief)ouders probeerden haar uiteindelijk te redden. Zij werden daardoor eveneens aangevallen door de verdachte. Beide werden daarbij zo’n vijftien keer gestoken.

De advocaat-generaal (AG) zegt dat uit het dossier blijkt dat de steekwonden die de slachtoffers hebben opgelopen potentieel dodelijk waren. “Alle drie de slachtoffers mogen blij zijn dat ze nog leven. Naast de fysieke littekens, hebben deze mensen littekens voor de rest van hun leven.”

Wat de zaak verder wrang maakt is dat ook de toen 8-jarige zoon van de verdachte en de vrouw in het huis aanwezig was; het was het huis van de (stief)ouders. “Dat is juist een plek waar mensen zich veilig moeten voelen. Verdachte heeft gewelddadig gehandeld voor de ogen van zijn eigen zoon. En hij heeft nimmer verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen.”

Daarom eist de AG een forse gevangenisstraf. “Wij vinden dat in zo’n geval niet kan worden volstaan met een gevangenisstraf van negen jaar.”

Het gerechtshof doet over twee weken uitspraak.