Overzicht: alle incidenten door de storm Ciara

Geplaatst op 10 februari 2020, om 04:01 uur

REGIO – De storm Ciara hield heel Nederland in haar greep. Het is de eerste storm in Nederland die een naam heeft gekregen, Ciara zorgde voor zware tot zeer zware windstoten tot 130 kilometer per uur. Dit ging gepaard met de nodige overlast, maar de grote schades vielen mee.

Er waren enkele windstoten van meer dan 100 kilometer per uur, maar de schade bleef beperkt in de regio. Er zijn geen grote calamiteiten geweest, maar wel veel omgevallen bomen en andere diverse stormschades.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Foto’s zijn gemaakt door: Bryan Derks, Melvin, Regio06Fotografie, Roland Heitink, Jean-Marc Regelink, Timo Bouman, Tom Huysman en Charles Moll.


Omgevallen bomen in Arnhem, Betuwe & de Liemers

In Arnhem, Betuwe en de Liemers zijn enkele bomen omgevallen. Zo wat het raak op de Bernhardlaan de Waddinxveenstraat in Arnhem. Op de Golden Delicous in Duiven en op de Europalaan in Gendt.

Daarnaast gingen er verschillende bomen om op de A12 bij Babberich in de richting van Duitsland. Toen er zaagwerkzaamheden bezig waren viel er opnieuw één om, waarna een voorbijkomende auto schade opliep.


Daken los in de Liemers en glasschade bij winkelcentrum Klarendal

Op de Julie Postelstraat in Zevenaar en de Robert Josephstraat lieten dakpannen los bij woningen. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker de dakpannen weer goed weten te leggen. Ook bij woningen in onder andere Elst en Driel dreigden dakpannen los te raken.

Bij winkelcentrum Klarendal in Arnhem was er een glazenplaat van dak kapot gewaaid. Één ingang was tijdelijk afgesloten.


Omgevallen bomen in Apeldoorn

Apeldoorn staat bovenaan met meldingen van omgevallen bomen, daar vielen er veel om. Ze vielen om op onder andere de Venuslaan, Loolaan, Jachtlaan, Hoge Dries, Klokkengietershoeve, Cederlaan en de Waterlei.


Diverse andere meldingen

Er waren ook diverse andere meldingen in Hall, Dieren, Leuvenheim en Velp val omgewaaide bomen, losgeraakte tak en een reclamebord die het begaf door de wind.