Storm raast zondag met orkaankracht over de regio

Geplaatst op 7 februari 2020, om 21:23 uur

GELDERLAND – Het is mogelijk dat de storm Ciara zondag een orkaankracht gaat bereiken. Dat melden verschillende weerbureau’s onafhankelijk van elkaar. Ze stellen dat er windstoten tussen de 100 en 140 kilometer in de regio mogelijk zijn. Wees goed voorbereid is vooral het advies.

Het hoogtepunt van de storm wordt aan het einde van de middag en begin van de avond verwacht. Mensen wordt dan geadviseerd niet naar buiten te gaan als het niet noodzakelijk is. De NS gaat morgen bepalen wat ze gaan doen met hun dienstregeling. Al vast staat dat er minder treinen gaan rijden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

„Ik zou niet met een aanhangwagen de weg op gaan, en ook auto’s niet onder een boom parkeren, want die kunnen zomaar omwaaien.” Daarnaast is het belangrijk te letten op spullen – zoals in de tuin – die voor schade kunnen zorgen als de wind ze optilt en met grote snelheid verplaatst. „Alles vastzetten wat losstaat”, is het dringende advies, aldus Weerplaza tegenover De Telegraaf.

Zondag zal in de loop van de dag een liveblog opgestart worden op GelreNieuws met de laatste ontwikkelingen en incidenten.