Stormschades in de regio door storm Dennis

Geplaatst op 16 februari 2020, om 18:30 uur

REGIO –  In de regio heeft storm ‘Dennis’ tot enkele schades geleid. Zo lieten golfplaten los en viel een boom op een woning.

Beuningen
Op de A326 ter hoogte van bijsterhuizen is door de storm een vrachtwagen omgewaaid. Gelukkig zijn er geen gewonden bij betrokken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Duiven
Op de Parallelweg in Duiven is een boom omgewaaid op het fietspad. Een lantaarnpaal moest het wel ontgelden. De brandweer maakt de weg weer vrij voor de tweewielers.

Velp
Spoorwegovergang en de kruising Alexanderstraat met de Zuider Parallelweg in Velp is afgesloten nadat grote tak is afgebroken uit een boom in Velp.

Arnhem
Op de Marga Klompelaan in Arnhem is een stuk van golfplaten losgekomen bij een appartementencomplex. De brandweer heeft deze weer vastgezet.

Apeldoorn
Op de Koning Lodewijklaan viel een boom tegen woning. Op de Mr. van Hasseltlaan viel een boom op een bestelbus.

Hoenderloo
Bij een woning aan de Krimweg liet een stuk van dakrailing los. De brandweer heeft dit weer vastgezet met een accuboor en meerdere schroeven.

Knooppunt Ressen
Bij knooppunt Ressen viel een boom op de verbindingsweg van de A15 naar de A325 in de richting van Nijmegen. Rijkswaterstaat heeft de weg afgesloten.

Wadenoijen
De brandweer van Geldermalsen werd opgeroepen voor stormschade aan de Bommelweg in Wadenoijen. Er dreigde een grote boom om te gaan vallen door de harde wind. Met behulp van een hoogwerker zal de boom van boven naar beneden aan stukken worden gezaagd.

Buren
De Hennisdijk was geblokkeerd door een omgevallen boom. De brandweer heeft deze in stukken gezaagd.

Ophemert
Er bleek bij leegstaand pand aan de Molenstraat in Ophemert Profielplaten/golfplaten van het dak door de wind los geraakt te zijn. De brandweer heeft meerdere van deze platen naar beneden gehaald.