Wild-west achtervolging begint bij Babberich

Geplaatst op 4 februari 2020, om 15:41 uur

BEBBERICH/DUITSLAND – Een wilde achtervolging is maandagavond begonnen bij de grens tussen Nederland en Duitsland, bij Babberich. Dat meldt de politie. Ongeveer 80 kilometer verderop, in het Duitse Duisburg, eindigde de achtervolging.

Bij de grens stonden het Grensoverschrijdend Politie Team, kortweg het GPT. Het GPT bestaat uit agenten van de Duitse Polizei, Koninklijke Marechaussee en de Nederlandse Politie. Omstreeks 20.00 uur zagen zij een zilveren Mercedes-Benz de grens over rijden. Daarop besloten zij de auto te controleren. Bij het geven van het stopteken ging deze er hard vandoor. Met snelheden boven de 250 km/h is deze even later op de snelweg in Duisburg gecrasht. Daarbij is de bestuurder, met de Duitse nationaliteit, aangehouden.

Bij zijn aanhouding gooide hij een grote tas met drugs weg. In deze tas zat een hoeveelheid van 6 kg heroïne en 1 kg marihuana. Vlak voor de aanhouding heeft deze verdachte nog een politievoertuig geramd. Het onderzoek zal worden gedaan door onze Duitse politie.