Zwaar ongeluk bij Velp: slachtoffer in kritieke toestand

Geplaatst op 23 februari 2020, om 10:39 uur

VELP – Op de Zutphensestraatweg, net buiten de bebouwde kom van Velp, heeft een zware aanrijding plaatsgevonden. De weg tussen Velp en Rheden is afgesloten. Twee personen raakten gewond, waarvan één in kritieke toestand.

Bij het ongeval is rond 10:10 uur een auto tegen een boom aangekomen. Tenminste één slachtoffer wordt op dit moment uit zijn auto bevrijdt door de hulpdiensten. Het slachtoffer heeft zeker een uur bekneld gezeten in zijn voertuig en is ter plekke in de ambulance zo veel mogelijk gestabiliseerd met behulp van de arts van de traumahelikopter. De bijrijder kon eerder uit de auto komen en raakte lichter gewond dan de bestuurder, maar is ook naar het ziekenhuis overgebracht.

Meerdere brandweerwagens en drie ambulances zijn ter plaatse. Ook het personeel van de traumahelikopter is opgeroepen en ter plaatse gekomen. De auto is hard op een boom gebotst door, zoals het er nu uitziet, een grote plas op de weg. Mogelijk is de bestuurder hierdoor de macht over het stuur verloren en vervolgens op de boom geknald. Volgens omstanders zou op deze weg bij hevige regenval soms wel 10 centimeter water op de weg liggen, wat fors hinderlijk en gevaarlijk is voor automobilisten.

Aquaplaning
Er wordt gewaarschuwd voor forse aquaplaning op de wegen. De hulpdiensten krijgen diverse meldingen van rioolsystemen die de wateroverlast niet meer aankunnen, met aquaplaning tot gevolg. De familie van de slachtoffers laat weten dat aquaplaning ook de oorzaak van dit ongeval. Een enorme plas water midden op de weg zou de oorzaak zijn.

De weg is afgesloten door de hulpdiensten ter hoogte van de oprit A348 bij Velp en Velp rotonde met de Beekhuizenseweg.

foto’s: Timo Bouman, Roland Heitink & Melvin / Persbureau Heitink