Zwaargewonde kat na ruim een uur bevrijd

Geplaatst op 12 februari 2020, om 20:55 uur

ARNHEM – De brandweer, dierenambulance en de politie zijn woensdag aan het begin van de avond ruim een uur bezig geweest op de Wiltstraat in Arnhem met het bevrijden van een zwaargewonde kat.

Door nog onbekende oorzaak was het beestje bekneld komen te zitten tussen de aandrijfas, versnellingsbak en motor. Het dier werd rond 18.00 hard mauwend aangetroffen door een voorbijganger welke op onderzoek uitging nadat deze wel het gemauw hoorde maar geen kat zag.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na een korte zoektocht werd het dier aangetroffen en bleek al snel dat het dier behoorlijk gewond geraakt was en werd de dierenambulance ingeschakeld, waarna de brandweer ter plaatse kwam.

Om het dier te bevrijdden werd het linker voorwiel, de reminstallatie verwijderd, de veerpoot losgemaakt, werd een deel uit het motorcompartiment verwijderd en uiteindelijk werd er voor gekozen om de aandrijfas door te knippen met hydraulisch gereedschap. Hierdoor konden de medewerkers van de dierenambulance en de brandweer het dier uiteindelijk bevrijdden en is het zwaargewond aan onder andere zijn poten naar een dierenarts gebracht.

Hoe lang het dier al bekneld gezeten heeft en of er mee gereden is niet bekend. De eigenaresse van de kat was blij dat het dier levend uit zijn benarde situatie is gehaald.

foto: Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink