100 heliumballonnen gedoneerd aan instelling vanwege het coronavirus - GelreNieuws.nl

100 heliumballonnen gedoneerd aan instelling vanwege het coronavirus

Geplaatst op 31 maart 2020, om 10:45 uur

APELDOORN – Een ballonnenbedrijf in Apeldoorn heeft vanwege het coronavirus en de bijbehorende beperkingen besloten een donatie te doen van 100 heliumballonnen aan Groot Schuylenburg van de stichting van ’s Heeren Loo in Apeldoorn. ‘Bij elke ballon zit nog een kleine verrassing’, zo laat de eigenaresse van het bedrijf weten.

‘Wij zagen op de Facebook-pagina van Groot Schuylenburg dat per 17 maart alle dagbesteding zijn gesloten vanwege het virus. Kort daarna kwam het bericht dat zij ook geen fysiek bezoek meer mochten ontvangen.’ Zo laat Arina Haveman, de eigenaresse van het ballonnenbedrijf ‘Ballonbestel.nl’, weten. “De maatregelen snappen we uiteraard heel goed, maar we vonden het heel erg voor deze cliënten. Voordat wij dit bedrijf gestart zijn, heb ik in het onderwijs gewerkt met mensen met een verstandelijke en/of andere beperking. Niet bij Groot Schuylenburg, maar desondanks draag ik ze wel een warm hart toe in deze crisistijd.” Aldus Arina.

Beetje opvrolijken
“De cliënten zijn altijd zo enthousiast en zetten zich voor de volle 100% in tijdens hun dagbesteding. Nu dit door de Coronacrisis niet meer kan is heel verdrietig. Zo worden ze ook erg uit hun dagelijkse routine gehaald, wat niet goed voor ze is”, zo vervolgt Arina. Daarom hebben zij contact opgenomen hebben met ’s Heeren Loo, de instelling waar Groot Schuylenburg onder valt. “Wij stelden voor om elke woning een beetje op te vrolijken met ballonnen en dit idee werd enthousiast ontvangen.”

De ballonnen konden niet door het bedrijf zelf worden overhandigd vanwege alle maatregelen en richtlijnen van het RIVM. Daarom hebben zij de ballonnen op hun terrein in een speciaal daarvoor beschikbaar gestelde ruimte afgeleverd, waarna de medewerkers van Groot Schuylenburg de ballonnen verdelen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com