80 nieuwe doden door coronavirus: RIVM meldt afvlakking van ziekenhuisopnames - GelreNieuws.nl

80 nieuwe doden door coronavirus: RIVM meldt afvlakking van ziekenhuisopnames

Geplaatst op 25 maart 2020, om 14:40 uur

NEDERLAND – De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. Daarom is nu een nieuwe grafiek opgenomen waarin het aantal overleden patiënten is weergegeven naar de dag van overlijden.

Overzicht aantallen
– Het totaal aantal gemelde patiënten: 6412 (+852)
– Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 356 (+80)
– Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 1836 (+341)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com