Action ontslaat medewerker na stelen tasje van drie cent

Geplaatst op 24 maart 2020, om 19:02 uur

VELP – Een medewerker van de Action in Velp is ontslagen vanwege een ‘diefstal’ van een plastic tasje ter waarde van 3 cent.

Dennis Kossink uit Velp heeft zijn verhaal gedaan bij Omroep Gelderland. ‘Op 20 februari heb ik voor de carnaval 20 poncho’s gekocht bij de Action in Velp. Ik was alleen vergeten een draagstasje te kopen. Toen ik deze meenam zei ik: deze betaal ik morgen wel. De volgende dag heb ik hier niet meer aan gedacht en ging daarna op carnavalsvakantie. Toen ik een week later weer terugkwam kwamen er twee hoge heren binnen, die vroegen of ik even op gesprek wilde komen.’

Kossink zou nog hebben aangeboden om het tasje alsnog te betalen, maar volgens de hoge heren van de Action was dat te laat.

In een reactie naar Omroep Gelderland laat de woordvoerder van Action weten dat het verhaal anders in de steel zit. Hij zou meerdere malen hebben gezegd dat hij het tasje wel had betaald, maar niet kon bewijzen. Uit een kassabon bleek het namelijk niet zo te zijn. Het gaat volgens de woordvoerder om het ‘principe’.

Kossink heeft een advocaat in armen genomen. Hij wilt namelijk het liefst weer terug naar de Action om te werken.