Ambulancepersoneel treft vuurwapen in woning slachtoffer aan en alarmeren politie - GelreNieuws.nl

Ambulancepersoneel treft vuurwapen in woning slachtoffer aan en alarmeren politie

Geplaatst op 19 maart 2020, om 16:43 uur

NIJMEGEN – De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden op de Sint Annastraat in Nijmegen. De man zou over een vuurwapen beschikken die het ambulancepersoneel in de woning aantrof.

Ambulancepersoneel behandelde een patiënt in een woning, toen ze doorkregen dat de man mogelijk een vuurwapen tot zijn beschikking had. Dit meldt nieuwswebsite Nieuws uit Nijmegen. Het ambulancepersoneel heeft toen voor hun eigen veiligheid de woning verlaten en hebben ze de politie gealarmeerd.

Naar buiten praten
Meerdere eenheden van de politie en een politiehelikopter reageerden vervolgens op deze melding. Agenten in kogelwerende vesten sloten de weg af en de politiehelikopter cirkelde boven de woning. De wijkagent laat weten dat ze de man naar buiten konden praten. Een inval in de woning was niet nodig.

Omdat het een vuurwapenmelding betrof, werd ook een arrestatieteam (AT) gealarmeerd. Omdat de man zelfstandig naar buiten was gekomen, hoefde het AT niet meer ter plaatse te komen. De man werd alsnog behandeld door ambulancepersoneel. In de woning werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

foto’s: Wijkagent Nijmegen Centrum

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com