Boetes tot 400 euro voor niet houden aan afstandsregel - GelreNieuws.nl

Boetes tot 400 euro voor niet houden aan afstandsregel

Geplaatst op 23 maart 2020, om 20:02 uur

NEDERLAND – Alle samenkomsten en evenementen in Nederland worden tot 1 juni verboden. Dat geldt ook voor evenementen met minder dan 100 personen. Dat maakte justitieminister Grapperhaus zojuist bekend in een persconferentie met premier Rutte en zijn collega-ministers Van Rijn (Medische Zorg) en De Jonge (Volksgezondheid). De maatregel zal worden gehandhaafd met boetes, zei Grapperhaus.

“Ik realiseer me dat het hard zal aankomen”, zei Grapperhaus. “Je verheugt je hier juist op. Maar als we het willen controleren, hebben we geen keus.”

De ministers waren vanmiddag bijeen voor crisisoverleg. Rutte zei dat de aanscherping van de al bestaande maatregelen nodig was, omdat hij nog te veel mensen ziet die zich niet houden aan onder meer de regels anderhalve meter afstand tot elkaar te houden. “Mijn verstand staat stil bij de overvolle stranden van de afgelopen dagen”, zei hij.

Grapperhaus kondigde verder aan dat burgemeesters de mogelijkheid krijgen om op specifieke locaties als op stranden en in parken een verbod op groepsvorming in te voeren. Daarbij kunnen “forse boetes” worden uitgedeeld, als blijkt dat drie of meer personen niet anderhalve meter afstand tot elkaar houden en ze geen gezin zijn. Dat kan oplopen tot boetes van 400 euro. Daarnaast zei hij dat bezoek in eigen huis tot maximaal drie moet worden beperkt

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com