Coronababbeltruc: Dieven willen boodschappen doen en stelen pinpas - GelreNieuws.nl

Coronababbeltruc: Dieven willen boodschappen doen en stelen pinpas

Geplaatst op 17 maart 2020, om 14:17 uur

GELDERLAND – Oplichters maken op sluwe wijze misbruik van de coronacrisis, zo meldt de politie. Ze gaan langs deuren en doen zich ‘behulpzaam’ voor bij mensen en bieden aan om boodschappen te doen, maar ze zeggen dat ze daarvoor je bankpas nodig hebben. In plaats van boodschappen te halen, trekken ze de bankrekening van het slachtoffer leeg. ‘Weest alert’, waarschuwt de politie.

De dieven doen zich bij de ouderen voor als boodschappenhulp. Ze vragen de pinpas van bijvoorbeeld ouderen en ook de pincode. Vervolgens wordt de pinpas leeggehaald en horen de slachtoffers niets meer. Er zijn al meerdere mensen de dupe geworden. Er zijn geen precieze aantallen bekend, want veel mensen schamen zich ervoor en durven het daarom niet te melden. Er wordt vermoedt dat op meerdere plekken in het land dieven op deze manier misbruik maken van de crisis. Veel ouderen durven namelijk door het coronavirus niet zelf meer naar de supermarkt en zijn daardoor afhankelijk van anderen.

Een paar tips voor ouderen die boodschappen door (onbekende) andere personen laten doen zijn: Geef geen pinpas mee en betaal pas bij aflevering. Meer informatie over een babbeltruc staat op de website van de politie onder het thema: babbeltruc

Toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte bij de politie en bel 0900-8844.

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram