Coronavirus in Nederland: 265 infecties en drie doden - GelreNieuws.nl

Coronavirus in Nederland: 265 infecties en drie doden

Geplaatst op 8 maart 2020, om 14:25 uur

NEDERLAND – Vandaag, zondag, zijn twee patiënten met het nieuwe coronavirus in Nederland overleden. Beiden hadden ernstige onderliggende medische problemen. In totaal staat landelijk gezien het aantal infecties op 265.

Sinds gisteren zijn 77 nieuwe patiënten bij het RIVM gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positief geteste patiënten op 265 waarvan 3 patiënten zijn overleden. Hoeveel daarvan afkomstig zijn uit Gelderland, is nog niet duidelijk. Van de 265 patiënten zijn er 144 in het buitenland geweest. Het merendeel (131) van deze patiënten is in (Noord-) Italië geweest. Hiernaast zijn 74 mensen besmet geraakt via een gediagnosticeerde patiënt. Van 47 mensen wordt nog onderzocht hoe zij besmet geraakt zijn.

Doden
De overleden patiënten zijn een 86-jarige man die opgenomen was in het Bernhoven Ziekenhuis te Uden en een 82-jarige man uit het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard/Geleen. Wat de besmettingsbron van deze patiënten is, is in onderzoek. Afgelopen vrijdag overleed een 86-jarige man in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Hij was de eerste patiënt die door het coronavirus in Nederland is overleden.

Ook voor alle nieuwe patiënten startten de GGD een contactonderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com