Extra traumahelikopter in dienst vanuit Nijmegen voor IC-patiënten - GelreNieuws.nl

Extra traumahelikopter in dienst vanuit Nijmegen voor IC-patiënten

Geplaatst op 23 maart 2020, om 17:11 uur

foto: Patrick ApenhorstNIJMEGEN – Vanaf dinsdag gaat het vijfde Mobiel Medisch Team met een extra traumahelikopter de lucht in om Intensive Care (IC) patiënten zo snel mogelijk te vervoeren vanwege het coronavirus. Deze helikopter zal in heel Nederland inzetbaar zijn.

Gezien de groei van het aantal patiënten dat met het coronavirus is besmet, is besloten om deze helikopter naast de bestaande MMT-dienst in te zetten om patiënten nog sneller in het juiste ziekenhuis te krijgen en daarmee ook het vervoer over de weg te ontlasten.

De helikopter (type H145) wordt beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van intensive-care-patiënten. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.

Groter
De bemanning van de helikopter bestaat uit een piloot, een gespecialiseerd MMT-verpleegkundige en een anesthesioloog-MMT-arts. Deze helikopter is groter dan de reguliere helikopter die door MMT’s in gebruik is en biedt meer ruimte om een patiënt te kunnen vervoeren en de juiste zorg te kunnen verlenen.

Samenwerking
Dat deze helikopter zo snel operationeel is, danken we aan de snelle en soepele samenwerking tussen en de buitengewone inspanningen van de verschillende betrokken partijen, onder andere VWS, het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), de ANWB-MAA, onze leveranciers en het Radboudumc.

De helikopter gaat vliegen van zeven uur ’s morgens en zeven uur ’s avonds en en start vanaf vliegbasis Volkel. Mogelijk dat deze later vanaf een andere locatie ingezet gaat worden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com