Hennepkwekerij aangetroffen in Pannerden

Geplaatst op 12 maart 2020, om 22:03 uur

PANNERDEN – Tijdens een integrale controle in het buitengebied van Zevenaar is vandaag een hennepkwekerij in Pannerden aangetroffen.

De politie heeft samenmet de Gemeente Zevenaar, Liander en de Douane Nederland de controle uitgevoerd.  Er zijn 283 planten en gedroogde hennep in zakken aangetroffen. Er was geen sprake van diefstal van stroom. Een persoon uit Pannerden is aangehouden.

Het doel van de controle van vandaag was om een goed beeld te hebben van wat er in het buitengebied gebeurt. Het is een onderdeel van de gezamenlijke aanpak tegen ondermijning. De controle was een vervolg op de controles van 8 oktober en 11 december 2019 die op
bedrijventerreinen zijn gehouden. Door te blijven controleren maken we het criminelen moeilijker om illegale praktijken uit te voeren. Op die manier werken we aan een aantrekkelijk en veilig buitengebied en bedrijventerrein.

‘Helaas is het buitengebied niet alleen aantrekkelijk voor inwoners en toeristen. Ook criminelen zien de aantrekkingskracht. Zij denken daar redelijk ongezien te werk te kunnen gaan. Met leegstand van stallen en schuren neemt de interesse van criminelen alleen maar toe. Zo worden regelmatig hennepkwekerijen en xtc-labs in het buitengebied aangetroffen en wordt er drugsafval gedumpt. Dit willen wij voorkomen in onze gemeente. We willen ons buitengebied aantrekkelijk houden voor onze inwoners en ondernemers en criminaliteit tegengaan’, aldus burgemeester Lucien van Riswijk.

©Politie Zevenaar