Jongeman weggelopen uit zorginstelling met nep-vuurwapen

Geplaatst op 18 maart 2020, om 11:25 uur

DUIVEN – De politie heeft woensdag in Duiven een jongeman aangehouden vanwege het bezit hebben van een vuurwapengelijkend voorwerp. Tevens was hij weggelopen uit een zorginstelling.

De agenten reden in de buurt van de Breitnerstraat. ‘Wij zagen daar bij een bankje 3 personen zitten. Omdat natuurlijk alle kinderen en jongeren vrij zijn, wilde wij even een praatje gaan maken met deze persoon. Wij moesten ons voertuig keren om bij de jongens te komen. Toen wij gekeerd waren, zagen wij dat er nog maar 2 jongens op het bankje zaten.’, schrijft de politie Duiven op Facebook. Ze zijn vervolgens naar de derde jongeman op zoek gegaan en troffen deze korte tijd later aan. Bij een identiteitscontrole bleek dat de persoon weggelopen was uit een zorginstelling. Toen ze vroegen of hij nog andere spullen bij zich had, gaf hij eerst aan niks te hebben. Vervolgens deed hij toch maar zijn bovenkleding omhoog. Agenten zagen dat er op een vuurwapengelijkend voorwerp in zijn broeksband zat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De jongeman is naar het politiebureau gebracht en zal verhoord worden door recherche in verband met het verboden wapen. Het wapen bleek een balletjespistool te zijn. Zoals op de foto te zien is, is deze niet van echt te onderscheiden.