Marechaussee stuit op gezochte personen bij controle - GelreNieuws.nl

Marechaussee stuit op gezochte personen bij controle

Geplaatst op 17 maart 2020, om 11:13 uur

ZEVENAAR – De Koninklijke Marechaussee heeft maandag tijdens controles in het kader van Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) bij Zevenaar meerdere gezochte personen, valse identiteitspapieren en chauffeurs zonder rijbewijs aangetroffen.

Een 33-jarige Poolse man werd aangehouden nadat uit controle bleek dat hij in eigen land gezocht wordt voor een diefstal met geweld. Hij moet nog twee jaar gevangenisstraf uitzitten na een eerdere veroordeling. De man zit vast in afwachting van mogelijke overlevering aan zijn land. Een 28-jarige Roemeen bleek gezocht te worden na een eerdere veroordeling voor diefstal. Hij heeft nog 41 dagen gevangenisstraf openstaan in zijn land.

Tijdens de controle zag een documentexpert van de Marechaussee dat een 28-jarige man een vals rijbewijs en valse identiteitskaart gebruikte. Hij is aangehouden en meegenomen voor verder onderzoek en vaststelling van zijn identiteit en nationaliteit.

Iets later werd een 34-jarige Roemeen betrapt met een vals Bulgaars rijbewijs. Uit onderzoek bleek dat hij nooit in bezit van een rijbewijs is geweest. Ook een 22-jarige man uit Didam was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Verder werd tijdens de controle voor 1040 euro aan openstaande boetes geïnd en vonden Marechaussees in de auto van een 29-jarige Duitser een busje pepperspray.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com