Vechtpartij in Zetten voorkomen door politiemacht

Geplaatst op 25 maart 2020, om 22:45 uur

ZETTEN – Woensdagavond heeft de politie en handhaving in Zetten een grote vechtpartij voorkomen. Er waren twee grote groepen op het Julianaplein bijeen gekomen.

Omstreeks 21:00 uur waren twee grote groepen op het Julianaplein ter hoogte van de Jumbo samengekomen. Een omstander liet weten dat twee mensen ruzie hadden en deze vrienden erbij hadden gehaald. Ook waren er meerdere mensen uit andere dorpen in Zetten voor het gevecht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Politiehelikopter
Een auto van de handhaving was ter plaatse en heeft de hulp van de politie ingeroepen. De politie helikopter die vanaf Gendt (Lingewaard) afkwam voor een loze inbraakmelding, was snel ter plaatse. Toen de helikopter boven het plein kwam en de eerste politiewagens ter plaatse kwamen ging iedereen er als een haas vandoor.

Corona
De politie heeft meerdere auto’s staande gehouden en de kentekens genoteerd. De politie gaf aan dat je niet met meer dan twee mensen in de auto’s moest gaan zitten. Dat je aan de richtlijnen van het RIVM moet houden. 1,5 meter afstand, niet samenscholen.

Wapens
Een van de jongeren verklaarde ter plaatse dat iemand een groot kapmes uit zijn broek haalde. Deze is voor zover bekend niet gebruikt. Doordat de politie massaal ter plaatse kwam is het met een sisser afgelopen.

Foto’s: Persbureau Heitink