Medewerker ziekenhuis in Nijmegen besmet met coronavirus

Geplaatst op 7 maart 2020, om 20:06 uur

NIJMEGEN – Een medewerker van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen is besmet met het coronavirus, dat meldt het ziekenhuis zaterdag. De medewerker was vrijdag nog aan het werk.

Deze medewerker is werkzaam bij een van de ondersteunde diensten. Hij is vrijdag met klachten van de luchtwegen direct getest op het coronavirus en naar huis gestuurd. Het gaat goed met hem, aldus het ziekenhuis op hun website. De medewerker is niet in een risicogebied geweest. Binnen CWZ is in kaart gebracht met wie deze medewerker contact heeft gehad.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De gemeente Wijchen meldt zaterdagavond gaat om een man uit Wijchen.

Betrokkenen
De betrokkenen op het werk die direct contact hebben gehad zijn geïnformeerd. Zij hebben allen geen klachten en blijven zodoende werken. Ze rapporteren dagelijks over hun temperatuur, luchtwegklachten en algehele gezondheid. Contacten in de privé sfeer worden door de GGD benaderd en ontvangen instructies hoe hiermee om te gaan. Deze medewerker heeft geen contact gehad met patiënten en er zijn daarom geen gevolgen voor de patiëntenzorg.

Er zijn in onze provincie zeker dertien besmettingen met het coronavirus. In heel het land staat de teller volgens het RIVM op 188. Een man van 86 in Rotterdam is aan de ziekte overleden.

foto boven: Website CWZ