Plofkraak bij telefoonwinkel in centrum Bemmel

Geplaatst op 31 maart 2020, om 04:20 uur

BEMMEL – Maandag op dinsdagnacht heeft er een plofkraak plaats gevonden aan de Dorpstraat in Bemmel. Agenten die in de wijk reden hoorde een immense knal.

Nadat de knal even na 03:00 uur plaatst had gevonden, was de politie binnen een minuut ter plaatse, aldus naar eigen zeggen. De rookwolk van het explosief hing nog in de winkelstraat. Ze troffen echter niemand meer aan. In een van de winkelruiten van de telefoonwinkel/GSM reparatieshop zat een behoorlijke deuk. Het glas ligt voor en in de winkel.

Explosief
Het explosief dat gebruikt is, is vermoedelijk een Cobra 6. Diverse papier resten hiervan liggen voor de winkel. Mocht de ruit er volledig uit zijn gegaan, had de politie grote kans gehad om de dader(s) te pakken doordat ze in de wijk reden. De plofkraak is mislukt en er is geen buit gemaakt.

Camera’s
De telefoonwinkel zit tegen winkelcentrum “De Assenburg” aan. In eerste instantie werd gedacht dat er misschien een plofkraak had plaats gevonden bij de Rabobank of de brillenwinkel. Dit was echter dus niet het geval. Doordat het in het hart van het centrum van Bemmel is gebeurd hangen er veel camera’s. De politie gaat proberen deze in handen te krijgen.

Controle
De politie was snel met meerdere eenheden in en rondom Bemmel. Meerdere voertuigen werden staande gehouden, maar er is niets of niemand verdachts gezien. Mocht u informatie hebben of camerabeelden, dan kunt u contact opnemen met de politie.

Foto’s: Dylan Jünemann / Persbureau Heitink