Politie schiet tbs’er dood in Ochten - GelreNieuws.nl

Politie schiet tbs’er dood in Ochten

Geplaatst op 1 maart 2020, om 18:26 uur

POORTUGAAL/OCHTEN – Zondagmiddag zijn twee TBS patiënten ontsnapt uit FPC de Kijvelanden in Poortugaal. Na een achtervolging op de A15 heeft de politie het tweetal aangehouden. Bij de aanhouding is één van de twee mannen om het leven gekomen. De andere man is aangehouden en zit vast.

De twee TBS’ers hebben rond half vijf vanmiddag een medewerker bedreigd met een vuurwapen en een mes. Vervolgens zijn ze de kliniek ontvlucht. Bij de gijzeling is de betrokken medewerker licht gewond geraakt.

Eenmaal buiten de kliniek heeft het duo een taxi staande gehouden, is ingestapt en gevlucht. De politie zette de achtervolging in over de A15. Ter hoogte van Ochtend werd de auto door de politie gestopt. De twee ontsnapte mannen renden naar een nabijgelegen bedrijventerrein waar vervolgens een vuurgevecht ontstond met de politie. Daarbij is één van de twee mannen levensbedreigend gewond geraakt. De 37-jarige man overleed ter plekke. De andere man en de taxichauffeur zijn aangehouden, de politie en de Rijksrecherche doen nader onderzoek.

foto’s: Fernando Bot / Persbureau Heitink & Roland Heitink

Video: Marco Van Deick/Persbureau Heitink & Roland Heitink