Wild zwijn steek weg over door extreme drukte op Posbank: motorrijder gewond - GelreNieuws.nl

Wild zwijn steek weg over door extreme drukte op Posbank: motorrijder gewond

Geplaatst op 22 maart 2020, om 16:07 uur

VELP – Op de Bovenallee in Velp, ter hoogte van de Posbank, is een motorrijder gewond geraakt na een botsing met een wild zwijn en een auto. De motorrijder heeft gepoogd uit te wijken voor een wild zwijn dat vermoedelijk wakker was geworden door de vele mensen op de Posbank, die niet altijd over de paden lopen. Eerder op de dag werd via een NL-Alert nog opgeroepen dat iedereen binnen moest blijven.

Het gebeurde rond 15:10 uur. De motorrijder is na de botsing met het wild zwijn frontaal tegen een auto gebotst en hierbij gewond geraakt. Bij de aanrijding is het wilde zwijn aangereden en is hierbij overleden.

De motorrijder raakte gewond. De ambulance kwam ter plaatse en heeft de gewonde motorrijder behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. In de auto, waar een gezin inzat met meerdere kinderen, raakte niemand gewond. Ze zijn met de schrik vrijgekomen.

Drukte
Zowel de politie als Natuurmonumenten verklaren tegenover GelreNieuws dat het ongebruikelijk is dat zwijnen nu wakker zijn; het zijn immers nachtdieren. “Vermoedelijk komt dit omdat het zo erg druk is door het vele publiek in het bos, ook op plekken waar normaal gesproken geen mensen mogen lopen. Ze zullen niet wakker worden bij de normale drukte op de Posbank.”

Binnenblijven
Het is al veel keer geroepen afgelopen weken, maar er is opgeroepen door het kabinet om binnen te blijven. Dit is nog eens extra kracht proberen bij te zetten door deze middag een NL-Alert uit te sturen, maar toch blijft het overal in de natuur erg druk.

De weg is volledig afgesloten en de motor wordt afgesleept.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com