Agent mishandeld bij massale vechtpartij in Arnhem - GelreNieuws.nl

Agent mishandeld bij massale vechtpartij in Arnhem

Geplaatst op 18 april 2020, om 20:48 uur

ARNHEM – Bij de grote vechtpartij gisteravond aan het Brandenburgseplein in Arnhem heeft één van de vechtersbazen een politieagent mishandeld. Hij is aangehouden. De aanleiding was een langer sluimerend conflict tussen een aantal tienermeiden, waarbij oudere familieleden werden ingezet.

Politie en handhaving moesten begin van de vrijdagavond massaal uitrukken om een einde te maken aan de vechtpartijen. Ook een handhaver werd geraakt tijdens de schermutselingen. Zij hebben daar voor zover bekend geen verwondingen aan overgehouden, maar burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem is stellig. Hij zegt op Twitter: “Je moet met je poten van politiemensen en handhavers afblijven. We zetten alles in om de daders te pakken.” Hij vind het optreden van de politie en handhaving “goed, beheerst en op tijd” was, zo luidt zijn conclusie.

Samenscholingsverbod
Op het plein waren ongeveer 100 tot 150 mensen aanwezig, onder wie veel nieuwsgierigen die op de commotie waren afgekomen. Sinds eind maart geldt in de regio een samenscholingsverbod, om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Daarbij is het verboden in groepen van drie of meer mensen samen over straat te gaan. Wie zich daar niet aan houdt, kan worden beboet. Echter zijn vrijdagavond geen boetes uitgedeeld, zegt de burgemeester. “De belangrijkste taak was toen vooral de openbare orde herstellen.”

Een 28-jarige man uit Arnhem sloeg één van de agenten, waarna hij snel weer zijn woning in ging. De politie heeft de man daar even later aangehouden ter zake mishandeling van een ambtenaar in functie.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com