Audi A8 in brand gestoken in Lent - GelreNieuws.nl

Audi A8 in brand gestoken in Lent

Geplaatst op 19 april 2020, om 06:51 uur

LENT/NIJMEGEN – In de nacht van zaterdag op zondag is een Audi A8 in brand gestoken aan de Vrouwe Udasingel. Even daarvoor was ook al een autobrand aan de Zichtstraat in Nijmegen

Omstreeks 04:20 uur kreeg de brandweer de melding van een voertuigbrand. De vrijwilligers van post Nijmegen-Noord spoedde naar de kazerne om vervolgens naar de voertuigbrand te gaan. In de tussentijd was de bewoner begonnen met een bluspoging met emmers water.

Toen de brandweer aankwam waren de meeste vlammen gedoofd. Echter bleef onder de motorkap de brand smeulen. De eigenaar had de motorkap open echter was deze weer dicht. De motorkap wilde niet meer open en de brandweer moest het met gereedschap openmaken.

Motorkap
De eigenaar probeerde dit te voorkomen om meer beschadigingen te voorkomen. Echter moest de motorkap open. Eerst is het getracht met de “hooligantool”, dit lukte niet, even later met de spreider lukte het wel. Een groot deel van de motor is verbrand ter hoogte van het linker voorwielkast.

Brandstichting
De politie heeft een flesjes met vloeistof als bewijsmateriaal veiliggesteld. Deze zal later onderzocht worden. De auto is afgesleept voor politie onderzoek.

Foto’s: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com