Bestelbus in brand gestoken in Arnhem: ook woning moest het ontgelden - GelreNieuws.nl

Bestelbus in brand gestoken in Arnhem: ook woning moest het ontgelden

Geplaatst op 11 april 2020, om 05:45 uur

ARNHEM – Op de Kapelstraat in de Arnhemse wijk Klarendal heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bestelbus in brand gestaan. Vele andere dingen bij de brand raakten beschadigd, evenals een woning. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

Ter plaatse bleek de bus volledig brand te staan en waren de deur en een aantal ruiten van twee woningen al geknapt door de hitte. Door snel optreden heeft de brandweer weten te voorkomen dat de brand oversloeg naar de woningen. Wel hebben de woningen wat rook- en roetschade opgelopen. De brandweer heeft de deur van een van de woningen moeten forceren om binnen te komen. In zeker één van de woningen waren de bewoners thuis en hadden nog niet door wat er aan de hand was.

Nog een melding
Door de grote hitte raakte omliggende auto’s beschadigd, smolten regenpijpen weg, een geparkeerde fiets vloog in brand en ook een lantaarnpaal moest het ontgelden. Hoe de brand is ontstaan kon niet bevestigd worden, maar er wordt uitgegaan van brandstichting gezien het feit dat er enkele ogenblikken later ook een brandmelding kwam op de Noord Peterstraat. Dit zal nog onderzocht worden door de politie.

De bestelbus brandde volledig uit en zal later worden afgesleept.

foto’s: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com