Brandstichters aangehouden na ongeval bij achtervolging - GelreNieuws.nl

Brandstichters aangehouden na ongeval bij achtervolging

Geplaatst op 17 april 2020, om 06:06 uur

ARNHEM/VELP – Twee vermoedelijke brandstichters van een geparkeerde auto in Arnhem-Zuid zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Waterstraat in Velp. Dat gebeurde nadat een achtervolging was geëindigd in de sloot.

Hulpdiensten werden rond 2.40 uur gealarmeerd voor een autobrand op het Gelderseplein in Arnhem. Een omwonende zag het gebeuren en kon een kenteken doorgeven aan de politie. Bij de zoekactie werd de auto gespot, waarna ze een stopteken kregen. In eerste instantie stopten ze ook, maar toen de agenten naar de auto liepen, gingen de verdachten er ineens vandoor. Dit leidde tot een achtervolging waarbij de verdachten ook nog probeerden politie-eenheden aan te rijden. Uiteindelijk kon op de Waterstraat een politiewagen de auto met de verdachten aanrijden, waardoor de verdachte de macht over het stuur verloor en in de sloot tot stilstand kwam.

Beide verdachten zijn met een nat pak overgebracht naar het politiebureau. De auto is door een berger uit het water gehaald. De auto van de brandstichting is verloren gegaan door de brand. Of ze betrokken zijn bij de eerdere autobranden moet onderzocht worden. Donderdagavond ging er nog een bestelbus aan de achterkant in vlammen op. Dit jaar zijn er al tientallen autobranden geweest in Arnhem.

Foto’s: Roland Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com