Evenementen zoals Zwarte Cross, Nijmeegse Vierdaagse en Dreamfields gaan niet door

Geplaatst op 21 april 2020, om 19:19 uur

NIJMEGEN – De Vierdaagse en Vierdaagsefeesten van Nijmegen, de Zwarte Cross, Dreamfields en andere vergunningsplichtige evenementen gaan definitief niet door, zo maakte premier Rutte dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. Dit duurt tot tenminste 1 september en is afgekondigd vanwege het gevaar voor verspreiding van het coronavirus.

Zwarte Cross
“Dat betekent dus: geen Zwarte Cross en geen vierdaagse”, zei premier Mark Rutte zojuist tijdens de persconferentie. De Zwarte Cross zou zijn van 16 tot en met 19 juli in Lichtenvoorde en is het grootste festival van Nederland met 220.000 bezoekers in vier dagen. Het is voor het eerst in 24 jaar dat het festival niet door gaat.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Nijmeegse vierdaagse
Voor de wandelmars hebben zich dit jaar een kleine 50.000 wandelaars ingeschreven, op de feesten komen jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers af waarmee die van levensbelang zijn voor veel horecaondernemers. De organisatoren van mars en feesten reageren dan ook teleurgesteld, maar hebben ook begrip. Ze zijn in ieder geval blij dat er na maanden van onzekerheid nu eindelijk duidelijkheid is.

Dreamfields
Ook Dreamfields, het grote evenement in Lathum, is ook afgezegd. De organisator Matrixx laat via de website van Dreamfields weten: “Helaas moeten we mededelen dat de 10e editie van Dreamfields Festival vanwege de aanhoudende Corona-maatregelen wordt verplaatst naar zaterdag 10 juli 2021. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze 10e editie nóg vetter en spectaculairder dan ooit wordt, zodra we allemaal weer in goede gezondheid kunnen feesten! Het goede nieuws: Alle huidige tickets blijven gewoon geldig voor de editie van 2021! Daar hoef je niks voor te doen.”

Alle grote (vergunningsplichtige) evenementen worden tot 1 september afgelast en mogen niet doorgaan. Of het termijn van 1 september verlengd gaat worden, is vooralsnog niet bekend. Dit zal enige tijd daarvoor duidelijk worden.