Forse schade bij inbraak in winkelpand in Doorwerth

Geplaatst op 13 april 2020, om 05:52 uur

DOORWERTH – Bij een inbraak op de The Read Shop in het winkelcentrum van Doorwerth is veel schade ontstaan. De schade aan de winkel is fors.

De politie werd rond rond 02:30 uur door omwonenden aan de Van der Molenallee en het alarmbedrijf van de winkel gebeld. Ter plekke bleek er een gat gemaakt te zijn in een nooddeur naar buiten. Volgens de eigenaar van de winkel zou de dader(s), onbekend of er meerdere waren, naast de deur ook de rolluik bij de sigarettenafdeling vernield hebben. Tevens hebben ze de winkel verder doorzocht.

Buit
De buit zou tenminste bestaan uit wat sigarettenverpakkingen, zo verklaarde de winkeleigenaar. Maar mede dankzij goede beveiliging in en bij de winkel, lijkt de buit mee te vallen en zijn niet alle sigaretten gestolen. Of er nog andere dingen buit gemaakt zijn, zal nog onderzocht moeten worden. “De buit is een stuk kleiner dan de opgelopen schade aan en in de winkel”, zo zei de eigenaar gefrustreerd.

De politie heeft ter plekke onderzoek verricht. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht te bellen met 0900-8844.

foto’s: Persbureau Heitink