Hoog bezoek en emotioneel moment voor bewoners Thuvine in Duiven

Geplaatst op 26 april 2020, om 21:29 uur

DUIVEN – Zondag werden de bewoners en hun familie blij verrast door een samenwerking tussen verpleeghuis Thuvine in Duiven en Ronald Gerressen.

Van ongeveer 10:00 uur ’s ochtends tot ongeveer 20:00 uur ’s avonds kon de familie face to face in contact komen met de bewoners van het verpleeghuis. Thuvine had een heel schema gemaakt met een tijdsindeling, zodat het buiten niet te druk zou worden. Ronald Gerressen stelde zijn hoogwerker en zichzelf de hele dag belangeloos beschikbaar. Personeel van Thuvine zorgde voor ontsmetting van de bak van de hoogwerker na ieder bezoekje. De coördinator van Thuvine zorgde dat men zich aan het schema en aan de regels hield.

Achterkleinkind
Het kwam vaak tot emotionele gesprekken, waarbij ook de nodige tranen vloeiden. Maar de bewoners waren vooral blij hun familieleden te zien en te horen. Zo werd een 100-jarige bewoonster blij van het heuglijke feit dat er een achterkleinkind bij zou komen. Omdat zij niet meer goed kon horen en zien was de boodschap duidelijk op papier gezet.

De 45 bewoners en hun familie konden terug kijken op een fijne dag en diegenen die dit mogelijk maakten hielden een zeer goed en blij gevoel over van deze actie.

foto’s: Charles Moll / Persbureau Heitink