Man uit Beverwijk aangehouden nadat hij vrouw ontvoerde

Geplaatst op 20 april 2020, om 15:58 uur

OOSTERBEEK – Op zondag heeft de politie na een korte achtervolging een man uit Beverwijk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een vrouw van haar vrijheid te hebben beroofd, zo laat de politiewoordvoerder weten. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Op zondagavond belde een melder de politie omdat deze een verdacht busje had zien rijden in Oosterbeek. Volgens de melder leek het alsof er iemand tegen zijn wil in het gele busje zat. Agenten zagen dit busje vervolgens rijden in Heelsum en wilden deze controleren, maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. In zijn vlucht heeft de man gevaarlijk rijgedrag vertoond. Hij reed zo gevaarlijk dat agenten die erachter reden moesten uitwijken om niet geraakt en van de weg gereden te worden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het lukte de agenten om het busje op de A50 richting Heteren tot stilstand te krijgen en de bestuurder is direct aangehouden. Ter plaatse is onderzoek gedaan waardoor de weg tijdelijk afgesloten was. In het busje troffen agenten een vrouw uit Oosterbeek die met lichte verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht.

Getuigen en beelden gezocht
De politie is een onderzoek gestart en kan uw hulp daarbij goed gebruiken. Wie heeft die zondag 20 april rond 18:00 en 19:00 uur in Oosterbeek of op de A50 bij Heelsum gereden met een dashcam in de auto? Deel uw beelden dan met de politie.

De politie is ook op zoek naar getuigen die gezien hebben hoe de vrouw in het geelkleurige busje is geraakt. Of misschien hebben mensen het busje zien rijden en hebben zij iets gehoord? Ook dat willen zij graag weten. Tips kunt u doorgeven via 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

foto’s: Persbureau Heitink