Mazda busje gaat in vlammen op - GelreNieuws        

Mazda busje gaat in vlammen op

Geplaatst op 24 april 2020, om 06:51 uur

ELST – Vrijdagmorgen heeft er een voertuig brand gewoed aan de Sweelinckstraat in Elst. Brandstichting wordt ook hier niet uitgesloten.

Omstreeks 05:38 uur kwam de melding binnen.  Een oud busje, uit 1999, stond volledig in vuur en vlam. De brandweer en politie waren snel ter plaatse.

Brandstichting
Mogelijk heeft de politie heeft bewijs materiaal gevonden, dit konden ze ter plaatse niet bevestigen. Het voertuig is hoogst waarschijnlijk aangestoken. Onderzoek zou dit vast moeten stellen. De politie heeft het busje afgezet met linten. Vrijdag overdag komt de technische recherche onderzoek doen.

Brandweer
De brandweerkazerne ligt op een kleine 300 meter van de plek waar het busje in vlammen op ging. De vrijwillige brandweer was dus snel ter plaatse. Nadat de brand geblust was en het voertuig genoeg was afgekoeld zijn twee brandweermensen vanaf de plaats van de brand naar de kazerne gelopen in verband met arbeidshygiëne. De rest volgde even later met de wagen.

Arnhem
Een buurtbewoner vroeg zich hardop af of dit de nieuwe trend aan het worden is. Dit nadat er in de afgelopen dagen al 10(!) auto’s in Arnhem zijn opgegaan en enkele containers.

Foto’s: Dylan Jünemann / Persbureau Heitink