Opnieuw brandstichtingen in Arnhem

Geplaatst op 28 april 2020, om 04:06 uur

ARNHEM – Opnieuw is het onrustig geweest in de Gelderlandse hoofdstad Arnhem. Een bouwcontainer voor een woning en een geparkeerde camper moesten het ontgelden. Ze zijn het werk van de pyromaan of pyromanen.

Even na 00.30 uur kwam de eerste brandmelding binnen op de Noord-Peterstraat. Daar stond een bouwcontainer voor een woning in lichterlaaie. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, was het vuur snel geblust. Ook de woning werd gekoeld met water.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Kort daarop, rond 00.50 uur, kwam een melding van een camperbrand op de Dr. J.C. Hartogslaan. De voorkant van het voertuig bleek in brand gestoken te zijn. De brand is snel ontdekt, waardoor erger is voorkomen. Echter raakte de camper alsnog total loss.

Burgemeester Marcouch liet maandag in een brief aan de gemeenteraad weten dat politie en justitie extra capaciteit hebben vrijgemaakt. ‘Wij zijn sterk gemotiveerd om deze serie branden zo snel mogelijk ten einde te brengen’, staat in de brief. Ook heeft hij letterlijk slapeloze nachten van de vele autobranden die er de afgelopen week in zijn stad zijn geweest.

De teller van de reeks autobranden staat nu op 16 in 9 dagen tijd. Daarnaast zijn er diverse containers in brand gestoken.

foto’s: Tom Huyman/Persbureau Heitink & Roland Heitink