RIVM: 237 nieuwe ziekenhuisopnames, laagste aantal sinds 22 maart - GelreNieuws        

RIVM: 237 nieuwe ziekenhuisopnames, laagste aantal sinds 22 maart

Geplaatst op 9 april 2020, om 13:47 uur

NEDERLAND – Er zijn 244 nieuwe coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat meldt het RIVM. Dat is het laagste aantal nieuwe opnames sinds 22 maart, blijkt uit statistieken. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest is 7972.

Het dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 149, meldt het RIVM. Dat zijn er twee meer dan gisteren, toen er 147 doden gemeld werden. De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden, er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gerapporteerd. Ook in de opnamecijfers zit die vertraging.

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 2396 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting.

Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 1227. In totaal zijn er nu 21.762 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.