RIVM: aantal coronadoden stijgt met 181 naar 3315

Geplaatst op 16 april 2020, om 14:31 uur

NEDERLAND – Er zijn 182 nieuwe coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat meldt het RIVM. Dat zijn iets minder nieuwe patiënten dan gisteren gemeld: toen ging het om 188 mensen. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest is nu 9309.

Het geregistreerde dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 181, meldt het RIVM. Ook dat zijn er iets minder dan gisteren, toen er 189 doden gemeld werden. De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden, er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gerapporteerd. Ook in de opnamecijfers zit die vertraging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 3315 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting.

Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 1061. In totaal zijn er nu 29.214 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.