RIVM meldt 147 nieuwe doden door coronavirus - GelreNieuws.nl

RIVM meldt 147 nieuwe doden door coronavirus

Geplaatst op 8 april 2020, om 14:22 uur

NEDERLAND – Er zijn de afgelopen dag 308 nieuwe coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis, meldt het RIVM. Dat zijn meer nieuwe patiënten dan gisteren werden gemeld: toen ging het om 292 nieuwe patiënten.

Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest is 7735. Het aantal geregistreerde doden als gevolg van het coronavirus is gestegen met 147. Gisteren werden er 234 doden gemeld. Maandag 101, zondag 115.

De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden, er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gerapporteerd. Ook in de opnamecijfers zit die vertraging.

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 2248 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, doordat alleen geteste patiënten worden meegerekend als ze overlijden aan de gevolgen van een besmetting.

Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 969. In totaal zijn er nu 20.549 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt ook het werkelijke aantal besmettingen hoger.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com