Voor miljoenen euro’s aan crystal meth onderschept in Heteren - GelreNieuws.nl

Voor miljoenen euro’s aan crystal meth onderschept in Heteren

Geplaatst op 2 april 2020, om 20:24 uur

HETEREN – De politie heeft woensdag op het bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland in Heteren bij een overdracht van verdovende middelen drie mannen aangehouden. De verdachten zijn een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen, een 28-jarige Poolse bestuurder van een Duitse bestelbus en een 31-jarige man uit Rotterdam die een personenauto bestuurde. Bij de aanhouding zijn onder andere 24 kilo methamfetamine ook wel bekend als crystal meth en 10 liter amfetamine-olie in beslag genomen. De straatwaarde van de crystal meth bedraagt ongeveer 2 miljoen euro, zo laat de politie weten.

Omstreeks 11.30 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A50 een Nederlandse auto rijden die volgens de politiesystemen al eens was opgevallen bij een verdachte situatie. De agenten, die in een onopvallende auto reden, zagen dat de auto de A50 verliet en op een bedrijventerrein bij Heteren naast een Poolse trekker met oplegger parkeerde. Even later zagen ze dat ook een Duitse bestelbus zich bij hen voegde. Vervolgens waren ze er getuige van dat vanuit de bestelbus verschillende goederen, waaronder enkele zogenaamde bigshoppers, werden overgedragen aan de vrachtwagenchauffeur.

Crystal meth
Omdat het bij de agenten bekend is dat dit soort parkeerplaatsen ook gebruikt worden als criminele ontmoetingsplaatsen waar verdovende middelen worden verhandeld, besloten ze een onderzoek in te stellen. Bij controle van de overhandigde bigshoppers bleek al snel dat zij inderdaad in verdovende middelen, waarschijnlijk chrystal meth, handelde. Hierop zijn de drie mannen aangehouden en de betrokken auto’s in beslag genomen.

Amfetamine-olie
Tijdens het onderzoek kwam ook een adres in Overloon naar voren waar twee van de verdachten regelmatig kwamen. Woensdagavond is deze woning, een vakantiewoning, doorzocht en daarbij werden een kilo cocaïne, een cocaïnepers en een aantal jerrycans met vloeistoffen aangetroffen. Alle goederen zijn in beslag genomen. Uit onderzoek door specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen vandaag, blijkt dat de jerrycans ruim 100 liter amfetamine-olie bevatten. Ook dit had nog een straatwaarde van ongeveer 150.000 euro.`

Tijdens nader onderzoek in de bestelbus en de personenauto zijn in beide voertuigen verborgen ruimtes aangetroffen. Dit zijn ruimtes die later op professionele wijze zijn ingebouwd en waarvan het inmiddels algemeen bekend is dat ze worden gebruikt voor het vervoer van verdovende middelen, grote sommen geld of gestolen goederen. Beide ruimtes waren nu leeg.

foto’s: Politie.nl