Flinke brand bij vrijstaande woning en schuur in Elst

Geplaatst op 21 mei 2020, om 11:28 uur

ELST – Donderdagmorgen heeft er een forse brand gewoed aan de Woerd in Elst. Een woning en een schuur stonden hierbij in brand.

Omstreeks 09:55 uur kwam de melding bij de meldkamer binnen. De vlammen sloegen uit het dak van de schuur en zijkant van de woning. Door de goeie melding, aldus de woordvoerster van de brandweer, werd er direct groot opgeschaald. Meerdere brandweerwagens en een hoogwerker gingen met spoed ter plaatse.

Grote zwarte rookpluimen en vlammen waren goed te zien. De brandweer was snel ter plaatse en is direct gaan blussen. Het hele tafereel trok zeer veel bekijks. Vanaf de hoofdweg, Kerkeakkers was alles goed te zien. Hier stonden dan ook tientallen mensen te kijken.

Toen de eerste brandweereenheid aankwam leek de brand begonnen te zijn in de keuken. Dit kon echter niet met zekerheid vastgesteld worden. Mogelijk komt er een brandonderzoek. Hoogstwaarschijnlijk is de woning tijdelijk niet meer bewoonbaar, Salvage komt ter plaatse om dit te beoordelen.

 

Voor het laatste nieuws uit de regio kun je ons op volgen via de app: Get it on Google Play Get it on Apple Store Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram

Foto’s: Jeffrey Slendebroek & Dylan Jünemann/ Persbureau Heitink