Twee mannen aangehouden na wilde achtervolging door landerijen - GelreNieuws.nl

Twee mannen aangehouden na wilde achtervolging door landerijen

Geplaatst op 14 mei 2020, om 10:48 uur

WEHL – De Koninklijke Marechaussee heeft deze woensdagavond in Wehl, na een wilde achtervolging, een man opgepakt die nog 6.700 euro aan boetes had openstaan. Twee andere inzittenden van de auto waren voortvluchtig.

De achtervolging begon eerder op de snelweg A12, waar de marechaussee de auto met Duits kenteken in de gaten kreeg. De achtervolging ging door akkerlanden heen, waarna deze uiteindelijk eindigde op de Parallelweg bij Wehl.

15 boetes openstaan
Een woordvoerder van de marechaussee bevestigt de aanhouding en geeft aan dat de man is meegenomen naar het bureau in Zevenaar. Het betreft een 25-jarige Rotterdammer. Wij wilden de man controleren waarop hij er met hoge snelheid vandoor ging. We kwamen er al snel achter waarom hij dat deed, want hij had nog 15 boetes openstaan ter hoogte van in totaal 6.700 euro’, aldus de woordvoerder van de marechaussee.

De rode Volkswagen GTI waar de verdachte in reed, is in beslag genomen. De marechaussee heeft nog in het gebied gezocht naar de andere inzittenden die tijdens de achtervolging uit de auto zouden zijn gegaan.

Donderdagmorgen maakte de Marechaussee bekend dat gisteravond nog een 2e man is aangehouden. Deze 22-jarige Rotterdammer had nog 12 boetes openstaan voor 8715 euro.

De Koninklijke Marechaussee doet nog verder onderzoek in deze zaak.

foto’s: Charles Moll / Persbureau Heitink