Opnieuw poging suïcide in gevangenis Arnhem

Geplaatst op 4 mei 2020, om 10:48 uur

ARNHEM – Een gevangene heeft in de Blue Band Bajes, de Penitentiaire Inrichting, aan de IR. Molsweg in Arnhem-Zuid zichzelf geprobeerd van het leven te beroven. Dit is de derde gedetineerde die een suïcidepoging doet in relatief korte tijd.

Hulpdiensten rukten na een melding rond 21:15 uur groots uit, met onder andere een traumahelikopter. De gedetineerde is per ambulance, onder begeleiding van de trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat de gedetineerde overging tot een poging suïcide, is niet bekend.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vaker suïcidepogingen
Eind 2019 en en februari van dit jaar zijn er ook twee suïcidepogingen geweest in de gevangenis. Bij één daarvan is een persoon komen te overlijden. Hoe het kan dat in deze gevangenis in ruim een half jaar tijd zeker drie suïcidepogingen hebben kunnen plaatsvinden, is vooralsnog niet bekend.

Andere geweldsmisdrijven
Dit zijn niet de enige incidenten die in deze gevangenis hebben plaatsgevonden in het afgelopen half jaar. Zo werd op 12 december 2019 een medewerker van de gevangenis verwond, nadat hij door een gevangene is aangevallen met een aangescherpte pen. Een paar dagen later, op 18 december 2019, nog een mogelijke aanslag verijdeld nadat Justitie en de politie de gevangenis hebben uitgekamd.

Hoe en waarom al deze incidenten in de Arnhemse gevangenis kunnen plaatsvinden, is niet bekend.

Heeft u hulp nodig of heeft u gedachten over zelfdoding? Bel dan met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) of kijk op 113.nl.